LIEDO BV 

Recepten

Recept Vispotje

Een rijkgevulde vissoep met veel vis en groente voor 6 personen
Benodigd:
1 grote gietijzeren pan
1 snijplank
1 stevig keukenmes
6 porseleinen of stenen soufflé-kommen
Ingrediënten:
½ kg tilapia (of andere witvis)
½ kg graatloze zalmmoot
12 (gepelde) gamba's
½ kg knolselderij (of bleekselderij)
200 gr rode uien
200 gr gele uien
4 teentjes knoflook
3 tomaten
2 liter koude (groente)bouillon
250 ml droge witte wijn
1 eetlepel olijfolie/bakmargarine
zout en peper naar smaak
Bereiding:
Zet de oven aan op 100° C.
Snijdt de knoflook in kleine stukjes. Snijdt de uien, selderij en tomaten in blokjes.
Snijdt de vis niet te klein, maar in "hapklare stukken".
Doe de olie in de pan en zet het vuur niet te hoog. Verdeel de olie mooi over de bodem en doe de knoflook in kleine stukjes in de pan. De knoflook licht smoren, tot ze licht verkleurd zijn.
Schenk de bouillon over de knoflook, en voeg wat peper en zout toe. De wijn en groenten kunnen er ook bij, daarna gaat het vuur ietsje hoger.
Als het goedje kookt, zetten we het vuur weer lager, om 5 minuten te laten pruttelen.
Leg de gesneden vis en gamba's in de pan. We willen er nu voor zorgen dat de vis niet uit elkaar valt, dus zodra het potje weer kookt, gaat de pan de oven in.
Minstens 15 minuten, en maximaal 45 minuten in de voorverwarmde oven.
Verdeel de vis-"soep" over de soufflé-kommen en dien ze op.
Eet u smakelijk!
knolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedo