LIEDO BV 

Recepten

Recept Tomatensoep

Een zeer smakelijke tomatensoep voor 6 personen
Benodigd:
1 grote kookpan
1 snijplank
1 keukenmes
1 blender of keukenmachine
Ingrediënten:
4 kilo verse, rijpe tomaten
250 gram uien
250 gram aardappels
1 rode peper
2 bouillonblokken
1 liter water
2 knoflooktenen
400 gram half-om-half of runder gehakt (wat je lekkerder vindt)
4 laurierbladeren
3 takjes tijm
3 takjes oregano
1 takje rozemarijn
6 basilicumbladeren
peper en zout naar smaak
Bereiding:
Tomaten wassen en steelaanzet eruit snijden. De bouillonblokken en het water in de grote kookpan doen, de tomaten erbij doen en op het vuur zetten.
De aardappels schillen en in blokjes snijden en in de pan doen. De uien en knoflook fijn snijden en de helft in de pan doen.
De kruiden behalve de basilicum in de pan doen en het deksel erop. Laten koken totdat alles zacht geworden is.
Ondertussen in een koekepan de rest van de uien, de knoflook en rode peper samen met het gehakt in olijfolie fruiten.
Op smaak maken met peper en zout.
Als de tomaten en aardappels zacht zijn de overgebleven takjes en aurierbladeren eruit vissen.
De rest met een staafmixer pureren. Als het te dik is geworden wat water erbij en als het te dun is gewoon nog even laten koken.
Daarna het gehakt erdoor doen en even mee laten koken. Basilicum verliest zijn smaak als het mee kookt dus pas als laatste toevoegen en eventueel zout en peper.
Opscheppen in soepkommen. Leg eventueel nog stukjes basilicum ter garnering op de soep.
Eet u smakelijk!
knolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedo