LIEDO BV 

Recepten

Recept Erwtensoep

De overbekende erwtensoep voor 4 personen
Ingredienten
300 gr gedroogde spliterwten
400 gr schouderkarbonades
2 laurierblaadjes
8 takjes bladselderij
3 tabletten Knorr Tuinkruidenbouillon
200 gr knolselderij
2 aardappelen
2 uien
200 gr prei
300 gr winterwortel
5 takjes peterselie
1 Unox Ambachtelijke Rookworst
1 el Blue Band Vloeibaar
zout
peper
Bereiding
Week de spliterwten volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng de spliterwten, karbonades, laurierblaadjes, 4 takjes selderijblad, bouillontabletten met 2 liter water aan de kook. Laat dit ongeveer 45 minuten op laag vuur koken.
Schil intussen de selderijknol en de aardappelen en snijd ze in blokjes. Voeg ze na 30 minuten kooktijd toe aan de erwten.
Pel en snipper de uien. Snijd de prei in ringen. Schrap en snijd de wortel in blokjes. Knip de peterselie en de rest van de bladselderij fijn. Snijd de rookworst in plakjes.
Schep het vlees uit de soep en snijd het in stukjes. Haal de laurierblaadjes, selderij en peterselie uit de pan.
Verhit de Blue Band Vloeibaar en fruit hierin de ui 3 minuten. Roer prei, wortel, bladselderij, peterselie, rookworst, het vlees en tot slot de soep erdoor.
Voeg eventueel nog wat water toe als de soep te dik is en kook deze nog ongeveer 10 minuten. Breng de soep op smaak met zout en peper.
knolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedo