LIEDO BV 

Recepten

Recept Groentemousse

Warme groentemousse als bijgerecht voor 4 personenen
Ingredi├źnten
250 gram knolselderij
2 deciliter kippenbouillon
250 gram wortel
1 mespuntje suiker
2 deciliter water
zout
3 eidooiers
4 eetlepels slagroom
6 eetlepels vloeibare margarine
20 gram bloem
100 gram Roquefort
1 deciliter creme fraiche
2.5 deciliter melk
Bereiding
Snijd de selderij in blokjes en kook deze in de bouillon in 20 minuten gaar. Pureer dit. Snijd de wortel in stukjes en kook deze met een mespuntje suiker en een snufje zout in water gaar. Pureer dit.
Roer door beide puree's 1,5 eetlepel vloeibare margarine en laat ze afzonderlijk al roerend zachtjes inkoken tot ze zo droog mogelijk zijn.
Roer de dooiers los met de room en roer door beide puree's de helft ervan. Laat het afkoelen.
Klop 4 eiwitten stijf, verdeel ook deze over de puree's en schep ze beide door.
Vet een cakevorm met anti-aanbaklaag in met 1 eetlepel vloeibare margarine. Schep er de puree's laag voor laag in. Trek er met de steel van een lepel 1 of 2 keer door om een marmereffect te krijgen.
Dek de vorm af met aluminiumfolie en zet deze in de braadslee. Vul de braadslee met heet water tot 1 centimeter onder de rand. Zet deze in een voorverwarmde oven van 175 ┬║C en kook de groentenmousse gaar in ca. 45 minuten. De mousse is gaar wanneer een erin gestoken sateprikker of mes er droog uitkomt.
Verwarm 2 eetlepels vloeibare margarine en voeg al roerende 20 gram bloem toe. Blijf roeren tot een glad mengsel ontstaat. Giet er langzaam roerend de koude melk bij en breng het aan de kook.
Roer 100 gram Roquefort kaas los met 1 deciliter Blue Band Finesse voor Verrijken en meng dit door de saus. Laat de kaas smelten zonder de saus te laten koken.
Laat de groentenmousse in de open oven ca. 5 minuten afkoelen. Stort de mousse op een schaal en snijd deze in plakken. Serveer de mousse warm met de saus.
knolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedo