LIEDO BV 

Recepten

Recept Knolselderij Schnitzel

Een schnitzel van knolselderij voor 4 personen
Ingredienten
600 gram knolselderij
50 gram bloem
2 eiwitten
50 gram paneermeel
vloeibare margarine of olie
500 gram tomaten
1 teentje knoflook
1 ui
verse basilicum
Bereiding
Schil de knol en snijd deze in plakken van een halve centimeter dik.
Kook de knolselderij ca. 3 minuten in ruim kokend water met een mespunt zout.
Laat de knolselderij uitlekken en afkoelen (door direct af te spoelen met koud water).
Strooi in een diep bord de bloem. Klop in een ander diep bord de eiwitten los. Strooi in een derde bord de paneermeel.
Haal de plakken knolselderij eerst door de bloem, vervolgens door het eiwit en tenslotte door het paneermeel.
Bak de plakken in een koekenpan, op een matig vuur, in 8 eetlepels vloeibare margarine goudbruin.
Snijd intussen de tomaten in kleine stukken en de ui en knoflook heel fijn. Stoof dit samen met basilicum, 20 minuten in 2 eetlepels vloeibare margarine of olie op een laag vuur gaar. Pureer dit met de staafmixer of wrijf het door een zeef en kook het op een laag vuur in tot een dikke saus. Breng de saus op smaak met zout en peper.
Serveer de knolselderij met de warme tomatensaus.
knolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedo