LIEDO BV 

Recepten

Recept Knolselderijsoufflé

Ingrediënten:
1 knolselderij
25 gram boter
5 eieren (waarvan 2 x eidooier en 5 x eiwit)
versgemalen peper
nootmuskaat
1 eetlepel mosterd
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180º C.
Snijd van de onderkant van 1 knolselderij een plakje, zodat hij recht staat. Snijd van de bovenkant een plak af. Hol de knol met een mes of bolletjessteker uit tot ruim 1 cm van de kant.
Stoom het selderijmengsel circa 10 minuten in een zeef boven kokend water of zet afgedekt circa 4 minuten in de magnetron op 800 Watt.
Pureer de knolselderij met 25 gram boter in blokjes, 2 eidooiers, zout, versgemalen peper, nootmuskaat en 1 eetlepel mosterd. Spatel dit mengsel luchtig door 5 stijfgeklopte eiwitten.
Vul de knol ermee en bak circa 35 minuten in de oven.
knolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedo