LIEDO BV 

Recepten

Recept Gebakken Knolselderij (2)

Voor 4 personen

Ingrediƫnten:
1 knolselderij
50 gram bloem
2 eieren
100 gram paneermeel
boter
500 gram tomaten
1 teentje knoflook
1 ui
verse basilicum
Bereiding:
Schil de knolselderij en snijd deze in 5 millimeter dikke plakken.
Kook de knolselderij in ruim kokend water met wat zout gedurende 3 minuten, giet ze af en spoel ze direct af met koud water. Laat ze uitlekken.
Strooi de bloem in een diep bord, klop de eieren los in een tweede diep bord en de paneermeel in een derde diep bord.
Haal de plakken eerst door de bloem, dan door de losgeklopte ei en tenslotte door het paneermeel.
Bak de gepaneerde plakken knolselderij in een koekenpan in hete boter om en om op een matig vuur.
Snijd intussen de tomaten in kleine stukjes en de knoflook en ui heel fijn.
Verwarm wat olie en stoof hierin de tomaat samen met de knoflook en uit in ongeveer 15 minuten tot een dikke saus. Pureer met een staafmixer en maak verder op smaak met versgemalen peper, zout en fijngeknipte basilicum.
Serveer de knolselderij met de warme tomatensaus.
knolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedo