LIEDO BV 

Recepten

Recept Knolselderijsoep met Sinaasappel

Een voor- of lunchgerecht voor 4 personen

Benodigd:
Ruime soeppan
staafmixer
keukenpapier
Ingrediënten:
4 eetlepels olijfolie
1 ui (gesnipperd)
1 grote knolselderij (ca. 1 kilo)
2 teentjes knoflook (fijngehakt)
1 liter groentebouillon
5 sinaasappels
½ eetlepel korianderpoeder (ketoembar)
2 eetlepels fijngehakte basilicum of 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
200 milliliter kookroom
Bereiding:
Snipper de uien fijn en de knoflook fijn. Snijd de knolselderij in plakken van 1 cm dik. De schil moet er af, dit kun je voor het snijden of na het snijden doen. Snijd één plak knolselderij in smalle reepjes. De rest in blokjes van 1 bij 1 cm.
Verhit 2 eetlepels olie in een ruime soeppan. Bak de reepjes in 2-3 minuten en schep ze uit de pan en leg ze daarna op keukenpapier. Boen 1 sinaasappel schoon en snijd de schil in smalle reepjes. Bak de reepjes schil circa 1 minuut in het bakvet van de knolselderij en leg ze dan op het keukenpapier bij de reepjes knolselderij. De rest van de olijfolie kan ook in de pan en fruit daarin de ui, knoflook en korianderpoeder 2-3 minuten. De knolselderij blokjes en bouillon worden daarna toegevoegd, om het geheel 10-12 minuten zachtjes te laten koken.
Schil 2 sinaasappels dik en snijd de partjes uit de vliesjes. Houd dit apart. Pers de laatste 2 sinaasappels uit en giet het sap bij de soep. 
Pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met zout en peper. Roer de Italiaanse kruiden en kookroom erdoor.
Schep de soep in 4 kommen en garneer met sinaasappelpartjes, knolselderij- en sinaasappelreepjes.
knolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedo