LIEDO BV 

Recepten

Recept Italiaanse Knolselderijsoep

Een maaltijdsoep voor 4 personen

Ingredienten:
5 el olijfolie
2 uien
250 gram gerookte spekblokjes
1 kleine knolselderij
4 teentjes knoflook
1½ liter kippenbouillon
1 blik (400 gram) borlottibonen (of 1 potje witte bonen van 340 gram)
3 eetlepels peterselie
Benodigheden:
Ruime soeppan
Staafmixer
Bereiding:
Snipper de uien fijn. Snijd de knolselderij in blokes van 1 bij 1 cm. Hak de knoflook fijn.
Verhit de olie in een ruime soeppan. Voeg de uien toe en bak 5 minuten, zonder ze te laten kleuren. Voeg de spekblokjes toe en bak 5 minuten mee.
Voeg de knolselderij en de knoflook toe en schep om. Voeg de bouillon en uitgelekte en afgespoelde bonen toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en kook de soep 25 minuten.
Haal de pan van het vuur. Schep de helft van de soep uit de pan. Pureer de rest van de soep met de staafmixer. Voeg de resterende soep weer toe en breng opnieuw aan de kook. Breng op smaak met zout en peper.
Schep de soep in 4 kommen en bestrooi met de peterselie. Schenk naar wens nog een extra straaltje olijfolie in de soep.
knolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedo