LIEDO BV 

Recepten

Recept Frisse Salade

Als voorgerecht of als vegetarisch hoofdgerecht.

Ingrediƫnten:
1 knolselderij
1 wortel
1 appel
hazelnoten
olie
citroen
zout
peper
mayonaise
mosterd
dille
Bereiding:
Schil de knolselderij en snijd ze in julienne reepjes. Blancheren: doe de knolselderij een paar minuten in kokend gezouten water met een paar druppels citroensap. Na een paar minuten dompelt u ze onder in ijswater. Als u wilt kunt u de de wortelen op dezelfde manier blancheren, dan worden ze wat zachter. Als u ze liever knapperig en fris heeft, leg ze voor het snijden in ijswater.
Snijd de wortelen julienne zoals de selderij, en de appel in plakjes.
Bereid de citronette (dat is een saus van olie, citroen, zout en peper) met de toevoeging van een beetje mayonaise, mosterd en dille. Mayonaise is optioneel, maar het zal de saus romiger maken. Hak de hazelnoten grof.
Garneer met een beetje citronette de wortelen en selderij in een kom, leg de plakjes appel als basis, daarop de wortelen met selderij, bestrooi met hazelnoten en giet de citronette over de salade.
Truc: om de gesneden selderij niet te laten verkleuren, zet het in water en citroen.
Eet smakelijk.
knolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedo