LIEDO BV 

Recepten

Recept Indiase Currysoep

Een soep voor 4 personen met “no waste” groenten. Dit recept is samengesteld om van groente, die op een dag niet mooi genoeg waren voor het schap, een waardige maaltijd te maken.

Ingrediënten:
80 gram uien gesnipperd
160 gram knolselderij schoon in blokjes
2 tenen knoflook geplet en grof gesneden
160 gram wortelen geschild en in halve plakjes
1500 miligram garam masala (of andere Indiase kruidenmix)
80 gram tomaat gesneden
0,6 liter water
80 gram aardappel in blokjes
paprika in kleine blokjes (brunoise)
zout en peper
2 eetlepels olijfolie
koriander
Bereiding:
Fruit de ui aan tot deze glazig ziet
Voeg knoflook en knolselderij toe en bak 2 minuten mee
Voeg de wortel en garam masala toe en bak tot de groenten zacht worden
Voeg de tomaat toe en bak nog eens 5 minuten
Giet het water in de pan tot alles onder staat
Kook de groenten gaar zodat ze goed te pureren zijn
Gebruik blender of staafmixer om de soep te pureren en druk door een zeef
Breng de soep op smaak door zout en peper toe te voegen
Zet de soep terug op het vuur en breng aan de kook
Voeg de aardappel blokjes toe en kook deze gaar in de soep
Zorg dat de soep niet te dik is, tijdens het garen van de aardappel word de soep vanzelf dikker, voeg eventueel wat water toe
Maak de soep af naar smaak met paprikablokjes en wat gesneden koriander
knolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedo