LIEDO BV 

Recepten

Recept Knolselderijsoep

Een verukkelijk soepje voor 6 personen, ook voor buiten de wintermaanden.
Benodigd:
2 grote kookpannen
1 zeef of vergiet
1 blender of keukenmachine
Ingrediënten:
1 kilo knol 
1 ui
2 bouillonblokken
2 liter water
200 ml room
ham of zalm (wat je lekkerder vindt)
3 takjes bieslook
selderijzout en peper naar smaak

Bereiding:

Doe het water in een grote pan en zet het vuur vast aan. Snijd de knol en de ui in zo klein mogelijke stukjes (niet blenderen).
Verbrokkel ook de bouillonblokken erbij.
Zodra dit alles kookt, laat het nog 20 minuten doorkoken.

Zet een andere grote pan in de gootsteen. Plaats het vergiet of de zeef erin. Giet daarna alles af in de vergiet of zeef. Er mag geen vocht verloren gaan, hier zit al de smaak in!

Alles wat achterblijft in de zeef of het vergiet gaan we fijnmalen of pureren. De pan kan intussen al terug op een laag vuur. Stop de overblijfselen in de keukenmachine of blender. Misschien kan niet alles in een keer, doe het dan in etappes. Maar alles wat gepureerd is kan ook in de pan die op het vuur staat. Breng op smaak met de specerijen.

Als alles er in zit, langzaam aan de kook brengen. Zet dan het vuur uit en roer de room en de stukjes ham of zalm er doorheen.
Opscheppen in soepkommen. Doe eventueel nog een klein scheutje room in de soepkom en een paar snippertjes bieslook.

Eet u smakelijk!

knolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedo