LIEDO BV 

Recepten

Recept Knolselderijpuree

Vooral lekker bij wild vlees: puree met knol en hazelnoot voor 4 personen
Ingredienten
1 knolselderij (ca. 800 gram)
0.5 liter tuinkruidenbouillon
8 eetlepels vloeibare margarine
20 gram bloem
1 deciliter koude melk
0.5 deciliter kookroom
25 gemalen hazelnoten
25 gram paneermeel
25 gram bakboter
Bereiding
Verwijder het groen van de knolselderij. Schil de knol en snijd deze in dikke plakken. Snijd vervolgens de plakken in blokjes. Kook de blokjes in de bouillon zachtjes gaar. Giet ze af en laat ze uitlekken.
Roer de knolselderij door een zeef tot puree. Verwarm in een pan 5 eetlepels vloeibare margarine en voeg de selderijpuree eraan toe. Laat dit op een laag vuur, onder af en toe roeren, tot een dikke, droge puree inkoken.
Verwarm intussen in een sauspan 2 eetlepels vloeibare margarine en roer de bloem erdoor tot een glad mengsel ontstaat. Roer er beetje bij beetje de melk door en breng het aan de kook.
Roer deze saus door de puree en daarna de room. Schep dit in een ingevette ovenschotel en strijk het glad. Meng de gemalen hazelnoten met het paneermeel en strooi dit over de schotel. Leg er 25 gram margarine in klontjes op.
Laat de selderijpuree in een voorverwarmde oven van 225ÂșC in ca. 15 minuten goudbruin kleuren.
knolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedo