LIEDO BV 

Recepten

Recept Knol-rösti

Variatie op het Zwiters aardappelgerecht voor 6 personen
Benodigd:
1 snijplank
1 stevig keukenmes
1 grove rasp
1 koekenpan
Ingredienten:
500 gram knolselderij
50 gram hazelnoten
2 eieren
40 gram bloem
3 eetlepels yoghurt
150 gram geraspte kaas
4 tomaten
50 gram boter
zout
peper
2 eetlepels gehakte peterselie
Bereiding:
Schil en was de knolselderij en rasp deze grof. Hak de hazelnoten fijn en meng ze door de knolselderij. Klop de eieren los met de yoghurt en roer de bloem erdoor.
Roer nu dit mengsel met de helft van de geraspte kaas door de knolselderij en voeg zout en peper naar smaak toe.
Verwarm de oven voor op 220 C.
Verhit de helft van de boter in een koekepan en schep hierin het mengsel, spreid het uit over de pan en druk het aan met een lepel.
Bak de onderkant van de rösti op een matig vuur lichtbruin in 4 minuten.
Keer de rösti en bak de andere kant in 3 minuten.
Leg hem nu op een ovenvast bord.
Bak de tweede rösti op dezelfde manier en leg hem ook op een bord.
Was de tomaten en snijd ze in plakken, verdeel ze over de twee rösti's en strooi de rest van de kaas erover.
Zet de borden in het midden van de oven en laat de kaas in ca 10 minuten smelten.
Serveer met de gehakte peterselie erover gestrooid.
Eet u smakelijk!
knolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedo