LIEDO BV 

Recepten

Recept Stevige Wintersoep

Een wintersoep van knol en prei gegratineerd met kaas voor 6 personen
Benodigd:
1 snijplank
1 stevig keukenmes
1 kookpan
Ingrediënten:
1 kilogram knolselderij
500 gram vastkokende aardappels
zout
peper
tijm
laurier
Bereiding
Schil de knolselderij. Verwijder de worteltjes van de prei en een deel (maar niet alles) van het groen. Snijd beide groenten in reepjes en was ze. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
Doe de groenten meteen met de bouillon in  een grote pan. Voeg peper, zout, tijm en laurier toe. Breng alles aan de kook en laat 18 minuten doorkoken.
Snijd ondertussen de korst van de broodsneden en snijd het broodkruim in blokjes. Bak de spekblokjes krokant in de boter. Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Laat de blokjes brood bakken in dezelfde vetstof.
Verdeel de soep over borden of kommetjes. Voeg spekblokjes en croutons toe en bestrooi de soep met geraspte kaas. Zet de borden of de kommetjes even onder de ovengrill.
Eet u smakelijk!
knolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedoknolselderij liedo