De verpak specialist in knolselderij

liedo-celeriac-about-header-the-history-of-a-family-owned-companyGeschiedenis van Liedo Knolselderij

Over Liedo

De Geschiedenis van een familiebedrijf

De geschiedenis van het familiebedrijf Liedo B.V. begint in 1970, als Lies den Ouden door Piet Kloosterboer in Barendrecht bij de groothandel in knolselderij gehaald.

In 1975 besluit Lies zijn eigen weg te gaan. Lies begint zijn eigen bedrijf Liedo BV in Rilland-bath (Zeeland). Op dat moment, handelt Lies in knolselderij, wortelen, schorseneren, uien en rode bieten.In de jaren erna ontwikkelt Liedo zich steeds meer, de grote kracht van het bedrijf ligt op het terrein van het leveren van knolselderij voor de verse markt aan diveren pakstations in Nederland en vele conserven fabrieken in binnen en buitenland.

In 1989 passeert Liedo zijn mijlpaal en verhuist naar Roosendaal. Een nieuw pand wordt betrokken aan de Vijfhuizenberg, waar hij een eigen pakstation begint. Dit pand is voorzien van alle faciliteiten die een moderne logistieke dienstverlener zich op dat moment maar kan wensen.

In 1992 wordt, door de groei van het bedrijf, het pand verder uitgebreid met meer opslag ruimte.niels_den_ouden_liedo

Liedo specialiseert zich door de jaren op het verpakken van knolselderij voor de verre bestemmingen, eind bestemmingen zoals USA, Canada, Zuid Korea en vele andere overzeese landen, die verzekerd willen zijn van een gezond en schoon product.

Lies den Ouden (1944) heeft het bedrijf de laatste jaren kleinschalig draaiende gehouden,  in 2018 komt kleinzoon Niels in het bedrijf, na het behalen van zijn middelbaar agrarische studie.

Niels is sedert januari 2019 de bedrijfsleider en Lies vertrekt op 74 jarige leeftijd met pensioen.

Liedo BV onderscheidt zich door vele jaren ervaring de kwaliteitsstandaard continu te verhogen, zoals het verbeteren van opslag, overslag, voorraadbeheer, orderpicking, order- en inkoopadministratie, verpakken en distributie, alles met de vereiste kwaliteits-borgsystemen, zoals Globalgap en HACCP certificaten

Met nog volop mogelijkheden en ruimte om door te groeien is Liedo ‘uw partner in supply chain’.

Bestel Knolselderij op de Contact Pagina